|
Świat Psów
Forum miłośników psów
|
|
Sucha karma |
| Autor |
Wiadomość |
Margo
Jakiej rasy jest Twój pies: po prostu Sokrates ;)
Wiek: 20 Dołączyła: 11 Maj 2008 Posty: 1106 Piwa: 21/76 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 5 Luty 2010, 11:17
|
|
|
Witam ponownie! niestety mój pies po x workach Brita zaczął mieć nieładne kupy. W sumie nic innego nie jada zbytnio,może czasem coś tam dostanie ale cała sprawa ciągnie się już za długo dlatego czas najwyższy pomyśleć nad nowym karmą.
Może macie coś ciekawego do zaproponowania? np. gdzieś do 120-130zł/15 kg |
_________________ RASOWY=RODOWODOWY
 |
|
|
|
 |
Margo
|
Wysłany: 6 Luty 2010, 16:07
|
|
|
| Macie jakąś ciekawą karmę do zaproponowania? |
 |
|
|
|
 |
bjossa
Pani Oceanograf

Jakiej rasy jest Twój pies: cundelbury
F.A.G.O.T.:

Wiek: 22 Dołączyła: 11 Maj 2008 Posty: 758 Piwa: 36/12 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 6 Luty 2010, 16:16
|
|
|
a czemu juz nutry nie dajesz?
ja wróciłam do nutry, bo Brutus po odchudzjącej karmie strasznie miał brzydka sierc, przeszlismy na acane ale pokazał sie łupież a i kupska były luźnawe, nie wspominając o licznych bąkach. potem dostał worek brita care ale bąki nie znikły, teraz wrócilismy do nutry, je ją 3 dzien i narazie ani jednego bąka nie było brutus juz ja dostawał przed odchudzaniem i bardzo dobrze mu słuzyła, wiec raczej zostaniemy na niej dłuzej. |
|
 |
Margo
|
Wysłany: 6 Luty 2010, 16:20
|
|
|
| bjossa napisał/a: | | a czemu juz nutry nie dajesz? |
Też coś było nie tak po niej.
http://www.telekarma.pl/p...zedaz.75.kg.htm Sokrates jadł tą ale wolałabym jakąś bez kurczaka. Jagnięciny w ogóle nie chce jeść. |
 |
|
|
|
 |
Margo
|
Wysłany: 7 Luty 2010, 14:57
|
|
|
| To macie jakąś ciekawą propozycję? |
 |
|
|
|
 |
Aga

Jakiej rasy jest Twój pies: autystycznej
F.A.G.O.T.:

|
Wysłany: 7 Luty 2010, 15:31
|
|
|
Ja od owczarkarzy słyszałam bardzo dobre opinie o Happy Dog. |
|
|
|
 |
bjossa
Pani Oceanograf

Jakiej rasy jest Twój pies: cundelbury
F.A.G.O.T.:

Wiek: 22 Dołączyła: 11 Maj 2008 Posty: 758 Piwa: 36/12 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 7 Luty 2010, 17:36
|
|
|
| w Happy dog na pierwszym miejscu jest kukurydza... |
|
 |
Hefe

Jakiej rasy jest Twój pies: kundel rusky niby husky ;]
F.A.G.O.T.:

Wiek: 21 Dołączyła: 11 Maj 2008 Posty: 344 Piwa: 18/17 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 10 Luty 2010, 08:20
|
|
|
| Margo jak nie chcesz z jagnięciną/ drobiem to może jakieś z rybą? |
_________________ "Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"
 |
|
|
|
 |
Margo
|
Wysłany: 11 Luty 2010, 10:24
|
|
|
| Też nad tym myślałam tylko przejrzałam sporo karm,a nie do końca potrafię odczytać prawidłowo jej skład. A czas nagli bo 15 kg za jakiś czas nam się skończy i chciałabym zamówić już nową karmę. Niekoniecznie musi być do 120 zł ale też nie za 200 zł. Pomożecie? |
 |
|
|
|
 |
Foxy
adminek anioleczek

Jakiej rasy jest Twój pies: foksterier szorstkowłosy
Wiek: 20 Dołączyła: 11 Maj 2008 Posty: 3056 Piwa: 96/35 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 11 Luty 2010, 10:47
|
|
|
No to może Acana?
Acana Adult Dog:
| Cytat: | Skład:
Dehytratyzowane mięso z kurczaka (40%), owies, świeże mięso z kurczaka, groszek, brązowy ryż, tłuszcz z kurczaka (konserwowany mieszaniną tokoferoli i rozmarynem), świeże mięso łososia, wątróbka z kurczaka, świeże całe jaja, lucerna, olej z łososia, dynia, kurza chrząstka (naturalne źródło glukozaminy i chondroityny), jabłka, marchewka, zielona rzepa, żurawina wielkoowocowa, świdośliwa olcholistna, morskie wodorosty (morszczyn pęcheżykowaty, algi czerwone), korzeń łopianu, korzeń prawoślazu, jagody jałowca, kozieradka, nasiona kopru, dzięgiel litwor, rokitnik zwyczajny, korzeń cykorii, pokrzywa, liście czerwonej maliny, ostrpest, liście mięty pieprzowej, kwiat nagietka, rumianku + witaminy i minerały.
|
Cena: 171zł/18kg (9,5zł/kg), albo 149zł/13.5kg (~11zł/kg)
Albo Senior?
Składniki:
| Cytat: | | Mączka z kurczaka (o niskiej zawartości popiołu), parowana mąka owsiana, mielony pełnoziarnisty ryż, otręby ryżowe, tłuszcz z kurczaka (konserwowany mieszaniną tokoferoli, kwasu cytrynowego i ekstraktu z rozmarynu), mielone siemię lniane (naturalne źródło Omega 3), wysłodki buraczane (bez cukru), olej śledziowy (naturalne źródło DHA i EPA), bulion z kurczaka, ekstrakt z drożdży (MOS), korzeń cykorii (FOS), parowane słodkie ziemniaki, suszone całe jaja, kultury drożdży (Saccharomyces Cerevisiae), yucca shidigera, ekstrakt z nagietka (źródło luteiny), ekstrakt z rozmarynu, cały czosnek, algi atlantyckie, parowana marchew, natka pietruszki, pomidory (naturalne źródło ), parowane jabłka, żurawina, sól morska, glukozamina (sproszkowane pancerze homarów), siarczan chongroityny (chrząstka rekina), chlorek potasu, chlorek choliny, lizyna, suplement witaminy A, octan DL alfa-tokoferolu (witamina E), metionina, L-karnityna, suplement witaminy D3, *Bioplex?żelaza, *Bioplex?cynku, *Bioplex?manganu, biotyna, *Bioplex?miedzi, niacyna, ryboflawina, jednoazotan tiaminy, chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), witamina B12, kwas foliowy, jodan wapnia, *minerały chelatowane |
Cena: 157zł/13,5kg (~11,6zł/kg)
Chociaż nie wiem, czy jest już konieczność wsadzania go na Seniora, zwłaszcza, że on z wagą problemów nie ma. Jakiś czas temu mówiłaś chyba, że nawet jest trochę za chudy. |
_________________ STOP PSEUDOHODOWLOM! --> klik <--
|
|
 |
Margo
|
Wysłany: 11 Luty 2010, 10:58
|
|
|
| Foxy napisał/a: | | Chociaż nie wiem, czy jest już konieczność wsadzania go na Seniora, zwłaszcza, że on z wagą problemów nie ma. Jakiś czas temu mówiłaś chyba, że nawet jest trochę za chudy. |
Z wagą nie ma żadnych problemów,po prostu jest szczupły-tak powiedział wet
A co myślisz Foxy o tych nowych Acanach? ale poszukam na telekarmie tej zwykłej Acany też. |
 |
|
|
|
 |
an1a
Moderator Pimp my Dog

Jakiej rasy jest Twój pies: nerwowej po tuningu
Wiek: 22 Dołączyła: 12 Maj 2008 Posty: 1590 Piwa: 33/9 Skąd: że znowu, bo 100lica
|
|
|
|
 |
Tilia
Moderator

Jakiej rasy jest Twój pies: deerhound, terier australijski, kundelek
|
Wysłany: 11 Luty 2010, 11:15
|
|
|
Margo, już Ci mówiłam, jak pies jest zdrowy, szczupły, nie kupuj mu żadnych seniorów ani innych wymysłów, po co psa karmić wypełniaczem??
Jeśli chodzi o Acanę, to moje po niej obficie jadły trawę, ale poza tym Acana ma bardzo dobre opinie, dobry skład, warto wziąć ją pod uwagę! Zwłaszcza, że zwykły adult nie jest bardzo drogi, można znaleźć czasem w necie w dobrej cenie. Te Provincial są droższe, ale jak masz możliwość - to próbuj! |
|
|
|
 |
Margo
|
|
|
|
 |
Tilia
Moderator

Jakiej rasy jest Twój pies: deerhound, terier australijski, kundelek
|
Wysłany: 12 Luty 2010, 23:54
|