|
Obóz szkoleniowy DogProject maj 2010 |
| Autor |
Wiadomość |
Agata
Jakiej rasy jest Twój pies: kundelek
|
Wysłany: 8 Luty 2010, 20:15 Obóz szkoleniowy DogProject maj 2010
|
|
|
Zapraszamy wszystkich pasjonatów na obóz szkoleniowy DogProject!
Dla psów wcześniej nie szkolonych opracowany jest program szkolenia podstawowego posłuszeństwa. Natomiast dla psów, które mają za sobą szkolenie, przewidujemy kurs zaawansowany.
Serdecznie zapraszamy także osoby, które przygotowują się do zawodów obedience!
Poziom zaawansowania kursu jest dla każdego psa dobierany indywidualnie.
Ponadto podczas obozu planowane są zajęcia teoretyczne dotyczące podstaw pierwszej pomocy dla psa, psiej komunikacji, technik szkolenia oraz radzenia sobie z niepożądanymi zachowaniami.
Miejsce, na terenie którego odbywa się obóz, to elegancki Ośrodek Wypoczynkowy Roma w Łapinie (woj. pomorskie). Znajduje się on w sąsiedztwie Rezerwatu Przyrody Rzeki Reknicy.
Strona internetowa: http://www.wypoczynekroma.pl/pl/index.html
Otaczają go piękne lasy - wprost wymarzone do codziennych spacerów z psami!
Termin: 14 – 23 maja 2010 r.
Cena od 1320 pln
Więcej szczegółowych informacji na stronie: http://www.dogproject.pl/...obozwiosna.html |
|
|
|
 |
Majka
Jakiej rasy jest Twój pies: hołałard
Wiek: 16 Dołączyła: 11 Maj 2008 Posty: 450 Piwa: 7/6 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 8 Luty 2010, 22:58
|
|
|
"Kadra: certyfikowani instruktorzy, behawioryści, zoopsycholodzy, lek. weterynarii."
trochę mało - kto to prowadzi (interesują mnie tylko instruktorzy od OB)? |
_________________ Majka & MAGIC - Enormous (FCI) C'EST LA VIE
 |
|
|
|
 |
Tilia
Moderator

Jakiej rasy jest Twój pies: deerhound, terier australijski, kundelek
|
Wysłany: 9 Luty 2010, 11:09
|
|
|
chętnie bym się wyrwała na taki obóz, szkoda że mam małe szanse na urlop
tak z ciekawości- jest cena za przewodnika z psem, za osobę towarzyszącą, a za psa towarzyszącego? tzn dodatkowego? |
|
|
|
 |
Agata
|
Wysłany: 9 Luty 2010, 11:40
|
|
|
Tilia, opłata za psa dodatkowego (towarzyszącego) to 0 pln Jeśli nie będzie osoby towarzyszącej do pomocy nad drugim psem to warto zabrać ze sobą klatkę do której pies jest przyzwyczajony tak aby nie przeszkadzał on w zajęciach.
Na spacery i inne wyprawy można zabrać dwa psy ze sobą.
Majka, organizatorami są instruktorzy DogProject o których masz informacje na stronie www.dogproject.pl Między innymi absolwentka kursu instruktorskiego Alterii, zdobywająca doświadczenia szkoleniowe w USA.
Więcej szczgółowych informacji można uzyskać kontaktujac poprzez e-mail: kontakt@dogproject.pl |
|
|
|
 |
Tilia
Moderator

|
Wysłany: 9 Luty 2010, 12:01
|
|
|
no, klatki na deerhoundy nie mam, łatwiej by było chyba wstawić kraty w okna domku ale spokojnie, tej panience wystarczy wygodna kanapa, przeszkadzać nie będzie
dzięki za odpowiedź, nabrałam ochoty na sympatyczny wyjazd z psami (z odrobiną pracy oczywiście )
mam jeszcze dwa pytania- pierwsze i wbrew pozorom bardzo istotne- czy w domkach są lodówki? (jeden z moich psów nie może jeść suchej karmy, więc muszę mieć gdzie przechowywać mięcho) oraz drugie- bliskość rezerwatu i lasy a psy- czy są tam miejsca, w których można wybiegać (odwoływalne!) psy bez obawy że ktoś je postrzeli lub wlepi nam mandat? |
|
|
|
 |
KW
Moderator OES mi amore

Jakiej rasy jest Twój pies: owczarek staroangielski bobtail (i czekamy..)
F.A.G.O.T.:

Wiek: 27 Dołączyła: 21 Maj 2008 Posty: 1420 Piwa: 49/39 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 9 Luty 2010, 13:25
|
|
|
Perspektywa takiego aktywnego wypoczynku brzmi niezmiernie kusząco... |
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
 |
|
|
|
 |
Majka
Jakiej rasy jest Twój pies: hołałard
Wiek: 16 Dołączyła: 11 Maj 2008 Posty: 450 Piwa: 7/6 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 9 Luty 2010, 13:32
|
|
|
| Agata napisał/a: | | Majka, organizatorami są instruktorzy DogProject o których masz informacje na stronie www.dogproject.pl Między innymi absolwentka kursu instruktorskiego Alterii, zdobywająca doświadczenia szkoleniowe w USA. | aha, to dziękuję |
_________________ Majka & MAGIC - Enormous (FCI) C'EST LA VIE
 |
|
|
|
 |
Wadera
Moderator

Jakiej rasy jest Twój pies: małe czarne
|
Wysłany: 9 Luty 2010, 18:30
|
|
|
| KW napisał/a: | Perspektywa takiego aktywnego wypoczynku brzmi niezmiernie kusząco... |
To co robimy forumowy zjazd ? |
|
 |
Hessa
alba gu brath!

Jakiej rasy jest Twój pies: szkockiej
Dołączyła: 12 Maj 2008 Posty: 537 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: wioska gumisiów
|
Wysłany: 9 Luty 2010, 18:35
|
|
|
| 40h ćwiczeń w ciągu 10 dni? Wydaje się dużo, to pierwszy obóz czy były jakieś wcześniej? Psy dały radę tyle wyrobić? No może jeszcze zależy co się ćwiczy, ale z tego co widziałam końcówka intensywnego obozu zawsze jest mało intensywna... |
_________________ "Wady i zalety - to często jedno i to samo. Tylko z różnych punktów widzenia" / Władysław Grzeszczyk |
|
|
|
 |
KW
Moderator OES mi amore

Jakiej rasy jest Twój pies: owczarek staroangielski bobtail (i czekamy..)
F.A.G.O.T.:

Wiek: 27 Dołączyła: 21 Maj 2008 Posty: 1420 Piwa: 49/39 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 9 Luty 2010, 18:43
|
|
|
| Cytat: | | To co robimy forumowy zjazd ? |
To byłoby jeszcze bardziej kuszące |
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
 |
|
|
|
 |
Tilia
Moderator

|
Wysłany: 9 Luty 2010, 19:43
|
|
|
| ja bym się już zapisała, urlop może jakoś wydębię, boję się tylko cieczki, Heśka miała dopiero jedną, pod koniec lipca... |
|
|
|
 |
Nicka

Jakiej rasy jest Twój pies: burki dwa
F.A.G.O.T.:

Wiek: 17 Dołączyła: 14 Maj 2008 Posty: 174 Piwa: 6/7 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 9 Luty 2010, 19:56
|
|
|
| Szkoda, że nie ma takich rzeczy w wakacje... |
_________________ |
|
|
|
 |
Agata
|
Wysłany: 9 Luty 2010, 19:58
|
|
|
| Hessa napisał/a: | | 40h ćwiczeń w ciągu 10 dni? Wydaje się dużo, to pierwszy obóz czy były jakieś wcześniej? Psy dały radę tyle wyrobić? No może jeszcze zależy co się ćwiczy, ale z tego co widziałam końcówka intensywnego obozu zawsze jest mało intensywna... |
4 h ćwiczeń dziennie to nie jest dużo jeśli treningi są zróżnicowane i oparte na zabawie.
Niektóre ćwiczenia, np. oparte na kształtowaniu będziemy ćwiczyć kilka razy dziennie w krótkich sesjach.
Oczywiście ilość pracy dla każdego psa będzie indywidualna, ale tyle średnio jest czasu zaplanowane.
Jeśli chodzi o forumowy zjazd to byłoby super gdyby więcej osób z tego forum pojechało. W końcu wszyscy byśmy się poznali |
|
|
|
 |
Wadera
Moderator

Jakiej rasy jest Twój pies: małe czarne
|
Wysłany: 9 Luty 2010, 20:12
|
|
|
| Agata napisał/a: | Jeśli chodzi o forumowy zjazd to byłoby super gdyby więcej osób z tego forum pojechało. W końcu wszyscy byśmy się poznali |
Z chęcią ale niestety 22-23 to weekend zjazdowy. Ale mam nadzieje Agata, że będziesz na bieżąco wrzucala terminy następnych. Ośrodek zapowiada się rewelacyjnie. Powiem szczerze, że jesli tylko trafię z terminem to chętnie z wspólnej nauki i zabawy skorzystam.
A moze coś zorganizujecie w wakacje, przed Sopotem lub bezpośrednio po, aby dwie rzeczy odbębnic za jednym zamachem. |
|
 |
Agata
|
Wysłany: 9 Luty 2010, 20:23
|
|
|
| Wadera napisał/a: | | Ale mam nadzieje Agata, że będziesz na bieżąco wrzucala terminy następnych. Ośrodek zapowiada się rewelacyjnie. |
Mogę zdradzić, że mamy w planach organizację takiego samego obozu we wrzesniu. Termin jeszcze nie jest ustalony. Cena też może być wyższa bo w innym ośrodku - na Mazurach
Troszkę będzie w innym stylu, bo nie w lesie. Na majowym obozie jednak przestrzeń i swoboda będzie raczej dużo większa. Na łonie natury...
Na pewno dam znać jak tylko wszystko uda się zorganizować |
|
|
|
 |
|
|